Göteborgsbutiken blir den tredje i Europa.
Göteborgsbutiken blir den tredje i Europa. Bild: Usupso

Japansk kedja etablerar sig i Göteborg

Den japanska detaljhandelskedjan Usupso öppnar sina andra butik i Sverige i höst. Tidigare finns det i Malmö, men nu är det Göteborgs tur att få en butik. Här kommer man att kunna köpa kosmetika, heminredning och sportartiklar, bland annat.

ANNONS
|

I höst öppnar den japanska detaljhandelskedjan Usupso sin första butik i Göteborg, den kommer att ligga på andra våningen i Femman i Nordstan. Butiken är på 82 kvadratmeter och ska öppna i oktober.

Märket grundades i Tokyo 2013, sedan dess har kedjan expanderat med butiker över hela världen. I dag finns det cirka 1 000 butiker i 50 länder som Ukraina, Vietnam och USA.

Den japanska kedjan säljer kläder, kosmetiska, husgeråd, sportartiklar, bland annat.
Den japanska kedjan säljer kläder, kosmetiska, husgeråd, sportartiklar, bland annat. Bild: Usupso

Usupso säljer produkter som mobiltillbehör, kosmetika, heminredning, kläder, accessoarer och sportartiklar.

I mars öppnade de sin allra första butik i Skandinavien, och den hamnade i Malmö, nu är det Göteborgs tur som får den tredje butiken i Europa.

ANNONS

Planerar 20 butiker till i Sverige

Varför öppnar ni i Göteborg?

– Vi behöver få in lite färgglada, unika och prisvärda produkter i Sverige, säger Josefine Werner, Usupsos svenska representant.

Men butikerna i Malmö och Göteborg kommer förmodligen inte vara de enda i landet så länge till. Tanken är att öppna 20 nya butiker under nästa år.

– Vi börjar i storstäderna, sen är tanken att öppna i resten av Skandinavien.

Vad för produkter kommer vi att få se i Göteborgsbutiken?

– Vi kommer att försöka få in så mycket produkter som möjligt, men det blir mycket småsaker som är bra att ha i vardagen, säger Josefine Werner.

Hon berättar att många jämför märket med TGR (Flying Tiger Copenhagen).

I Göteborgsbutiken kommer det att bli ungefär fem till sex tjänster, till att börja med.

Nya märken i centrum

I vår och sommar har flera märken etablerat sig i Femman som Holland & Barrett, Jerkstrands Bageri, BAO Kitchen och Intimissimi. Efter sommaren kommer även Diné Burgers att öppna.

Tidigare i år har även Gant och & Other Stories öppnat butiker i stan.

LÄS MER:Svensk modejätte öppnar flaggskeppsbutik i Göteborg

LÄS MER:Då öppnar & Other stories sin första butik i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS