Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakten på bevis fortsätter

21-åringen fortsätter att neka till all inblandning i våldtäktsförsöket. Samtidigt analyserar polisen nu innehållet i hans dator – i jakten på bevis i Nancyutredningen.

Tystnaden är alltjämt härskande, när det gäller polisarbetet efter dödsmisshandeln av 18-åriga Nancy Tavsan i Hjällbo den 30 december.

En 21-årig man sitter häktad för ett våldtäktsförsök den 20 december på Molinsgatan i centrala Göteborg. Han greps dock inte förrän i slutet av januari.

Brottet har i sitt tillvägagångssätt stora likheter med överfallet på Nancy.

Den unge mannen bor dessutom alldeles i närheten av mordplatsen och deltog i samma fest som offret den aktuella kvällen.

Det är omständigheter som måste anses besvärande för 21-åringen.

- Jag har inget att säga om något annat än just mitt isolerade ärende. I veckan kommer jag att begära honom häktad för ytterligare 14 dagar, kommenterar kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas, som ansvarar för förundersökningen efter våldtäktsförsöket.

21-åringen är inte delgiven misstanke om medverkan i Nancy-mordet.

Polisen har istället valt att först försöka bygga upp en bevisbild som initialt skall klara även ett nekande i Nancyfallet. I denna del ingår allt det material som beslagstogs vid husrannsakan mot den lägenhet där 21-åringen bor.

Länskriminalen tekniker har riktat ett omfattande intresse mot mannens mobiltelefon och inte minst dator. I den skulle det kunna finnas viktiga pusselbitar.

Advokat Petter Aasheim, som företräder 21-åringen, är återhållsam i sina uttalanden:

- Min klient vidhåller sin tidigare inställning. Han är oskyldig till våldtäktsförsöket. Och han har inte blivit förhörd om något annat brott.

Hur upplever 21-åringen sin situation? Har han hört talas om att hans namn figurerar i samband med Nancys död?

- Han har restriktioner, alltså ingen kontakt med yttervärlden. Generellt kan jag väl konstatera att han tycker det är väldigt jobbigt att vara frihetsberövad, svarar Aasheim.

Tingsrätten informerade nyligen Migrationsverket om gripandet, eftersom det handlar om en utländsk medborgare. Domstolen gav också frivårdsmyndigheten i uppdrag att göra en personutredning.

Däremot har det hittills inte framförts några önskemål om en rättspsykiatrisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.