Polisen undersöker mordplatsen i Lövgärdet. 
Bild: Adam Ihse/TT 
Polisen undersöker mordplatsen i Lövgärdet.  Bild: Adam Ihse/TT 

"Jag kan inte förstå. Han hade inte gjort något"

ANNONS
|

Två unga kvinnor småspringer runt polisens avspärrningar och in på parkeringen för att få en skymt av bilen där offret ska ha suttit när skjutningen skedde. De känner igen den.

LÄS OCKSÅ:Man mördad i Göteborg - tre gärningsmän jagas

– Nej, det kan inte vara sant, skriker den ena och sätter sig sedan på huk vid en mur. Polis och en fältassistent skyndar fram för att prata, stötta och förstå vad det är som har hänt.

Allt eftersom timmarna går runt polisens avspärrningar kommer fler och fler personer till platsen som har koppling till offret. Flera gråter och tröstas av sina vänner.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Sörjer sin vän och kollega

Louai är en av alla som kommit till Lövgärdet när han hörde om vad som skett. Nu står han inne på ett fik i närheten för att komma undan det råkalla, gråa vädret. Han vet mycket väl vem den skjutne mannen är. Hans dotter är tillsammans med en släkting till offret.

– Jag kan inte förstå. Han hade inte gjort något.

"Jättefin kille"

Några poliser kommer in på fiket och visar sina brickor. De ber ägaren om att få ta del av inspelningen från den lilla övervakningskameran som finns i hörnet bakom kassan. Louai fortsätter att berätta.

LÄS OCKSÅ:Första dödsskjutningen i Göteborg 2017

– Han gick på universitet. Det var en jättefin kille. Det är en sak om man är med i gäng men han jobbade och skötte sig mycket bra. Jag kan inte förstå detta, säger han.

ANNONS