Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Jättekranen lyfter Posthotellets nya rum på plats

Clarion hotel post ska utöka sina 500 rum med 40 ytterligare. Rummen kommer som färdiga moduler – och lyfts på plats av en av Europas största mobila lyftkranar.
På måndagen skedde de första lyften men under torsdag, fredag och lördag ska resterande rum få fäste på hotellets topp.

I flera veckor har förberedelsearbetet pågått inför byggandet av Clarion hotel posts 40 nya hotellrum. Bland annat har en matta av grus lagts på baksidan av hotellet för att marken ska klara en av Europas största lyftkranar. En riktig bjässe på 500 ton. Kranen ska lyfta hotellrummen på plats, då de levereras nästintill färdiga.

I somras började arbetet med förstärkningar i krypgrunden så att byggnaden ska stå pall för de 40 nya rummen. Det arbetet är nu klart och på måndagen var det dags för de första rummen att lyftas på plats mellan tornet och den främre hotellbyggnaden.

LÄS MER: 40 nya hotellrum byggs på Clarion Hotel Post

Nio rum på plats

Första dagen fick de nio rum på plats. Planen var att fler skulle sättas upp under tisdagen, men vädret satte stopp för det.

LÄS MER: Trafikverket manar till försiktighet i trafiken

– Det var för starka vindar så vi kunde inte sätta upp några rum, det får inte blåsa mer än sju meter per sekund, säger Jakob Berg, property manager vid Posthotellet.

Den senaste tidens blåst har ställt till det för dem, allt är ännu inte på plats, som byggnadsställningar och fackverk.

Planen är att tio hotellrum ska sättas upp per dag den här veckan, nästa uppsättning blir på torsdag igen, följt av fredag och lördag. Sen ska alla vara på plats, enligt Jakob Berg.

– Rummen är standardrum och är 20 kvadratmeter. De kommer färdiga med toalett och dusch, sen kommer vatten och el kopplas in på plats. Rummen kommer att sen inredas härifrån med sängar, stolar, fåtöljer, skrivbord, sa Sara Lake, vd på hotellet tidigare till GP.

Jakob Berg menar att när rummen sen är på plats fortsätter arbetet vidare på hotellet, korridorer ska byggas och fasad ska sättas på.

De nya hotellrummen ska vara klara i juni.

LÄS MER: Storhotellen bygger tusentals rum – besöken ska dubbleras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.