Isabel vill öka integrationen – genom Facebookgrupp

Den senaste veckan har det stormat rejält kring kommunens planerade boenden för ensamkommande. Men en ny Facebookgrupp vill nu istället fokusera på att göra det bästa av situationen.

ANNONS
|

– Jag startade gruppen i onsdags kväll och efter bara 24 timmar hade jag fått över 1 000 likes. Det hade jag inte väntat mig, säger Isabel Holmquist, grundare av Facebookgruppen Kompis i Väst.

Gruppen är tänkt att fungera som en brygga mellan de som vill hjälpa till med integrationsarbetet och de som behöver hjälp i en tid när kommunen och migrationsverket går på knäna. Men Isabel vill poängtera att gruppen inte är ett politiskt ställningstagande för flyktingboendena, utan helt enkelt ett försök att göra det bästa av situationen.

– Sverige står inför svårigheter och jag är medveten om att inte alla är överlyckliga över situationen. Men jag vill fokusera på lösningar i stället för att hålla på och diskutera för eller emot flyktingboenden i all oändlighet, säger hon.

ANNONS

Isabel berättar att hon har blivit kallad både det ena och det andra sedan hon i onsdags startade gruppen. Men hon vill ändå hävda att majoriteten av reaktionerna har varit positiva. Och hon menar att hon också kan förstå varför många är kritiska.

– Jag vet ju att inte alla är onda, flyktingmotståndet handlar ju främst om en rädsla för det okända. Och även om barnen kommer från en annan kultur än oss så är vi ju lika på så många sätt, vi är alla människor, säger hon.

Isabel Holmquist är uppvuxen i Hovås och driver till vardags en yogastudio i centrala Göteborg. Hon har tidigare studerat på Handelshögskolan i Göteborg och arbetat på den svenska ambassaden i Saudiarabien.

ANNONS