Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I ett långt reportage berättar tidningen Journalisten om missnöje som pyr hos anställda på SVT. Det handlar om illa skött ledarskap, en påfrestande arbetsmiljö och en förändring av journalistiken som uppfattas som en klickjakt. Bild: Johanna Wallin
I ett långt reportage berättar tidningen Journalisten om missnöje som pyr hos anställda på SVT. Det handlar om illa skött ledarskap, en påfrestande arbetsmiljö och en förändring av journalistiken som uppfattas som en klickjakt. Bild: Johanna Wallin

Internt missnöje på SVT – facket larmar efter stora förändringar

Facket larmar om intern kritik, uppsägningar och kaosartade arbetsförhållanden på SVT. Framförallt i samband med en stor organisatorisk förändring under hösten.
– Jag upplever att SVT Nyheter befinner sig i en identitetskris som sprider sig från ledningen till oss på golvet, säger Rolf Lunneborg, arbetsmiljöombud på SVT, till Journalisten.

I en omfattande genomlysning berättar tidningen Journalisten om en mängd arbetsmiljöproblem på SVT Nyheter. Flera anställda vittnar om bristande arbetsmiljö och otydligt, dåligt ledarskap.

Dessutom vänder sig vissa mot förändringen av nyhetsförmedlingen på nätet som SVT håller på att genomföra. Enligt kritikerna motsvarar innehållet inte vad public service bör ägna sig åt.

– Hälsojournalistik och kvällstidningsjournalistik har gjort sitt intåg på SVT Nyheter, och man har släppt idén om att bygga upp kompetenser inom viktiga områden och vill istället ha utbytbara allmänreportrar som kan klara av att göra korta sammanfattande inslag, säger en anställd till Journalisten.

Oroar och förvirrar

En stor del av kritiken som framförs i granskningen rör främst SVT i Stockholm. Förändringen av arbetssätt och innehåll oroar dock även i Göteborg. Det menar Sofia Netskar, en av de lokala klubbordförandena för SVT.

– Oroar, eller kanske snarare förvirrar. Vad är det jag ska göra egentligen? Vad förväntas av mig? Helt plötsligt ser hantverket man ägnat sig länge åt helt annorlunda ut, säger hon.

I januari ska också ett förändrat arbetssätt träda i kraft.

Från en dag till en annan?

– Vi vet inte riktigt, det är just det som är grejen. Vi har fått lite riktlinjer men exakt vet vi inte, säger Sofia Netskar.

Med hänvisning till det ständigt förändrade medielandskapet uttrycker hon dock förståelse för SVT och de förändringar som ligger framför dem.

– SVT måste ställa om, vi kan inte gå bakåt och något måste göras. Nu har man försökt och det får man ändå ge företaget. Men det är ju svårt för den enskilde medarbetaren att se vad det innebär för den och dess vardag, och det är klart det skapar oro.

Saknar djupare diskussion

Rolf Lunneborg, arbetsmiljöombud på SVT Västernorrland, avslutar reportaget i Journalisten:

– Jag upplever att SVT Nyheter befinner sig i en identitetskris som sprider sig från ledningen till oss på golvet. Det här är särskilt tydligt hos oss som jobbar på de lokala redaktionerna där förändringstakten är så hög att vi i bland upplever oss jobba i en experimentverkstad. Vi är bra på att räkna klick och besöksstatistik, men saknar en diskussion på djupet om den goda journalistiken lokalt och hur vi bäst bidrar till den bredare Sverigebilden. Vi pratar mycket om målgrupper och form men allt mindre om innehållet.

SVT:s mediedirektör Jan Helin svarar på kritiken i ett sms till Aftonbladet:

"Vi är ingen kvällstidning och har ingen ambition att bli någon. Det är heller ingen kritik jag hört från vår publik. Det är sant att vi har en bredare mix av nyheter i vår nyhetstjänst än i en klassisk sändning som Rapport eller Aktuellt'”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.