Intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenskas universitetssjukhus i Mölndal.
Samtidigt som smittspridningen av covid-19 återigen ökar är sjukfrånvaron ovanligt hög på Sahlgrenskas Intensivvårdsavdelning i Mölndal, berättar verksamhetschefen Karin Löwhagen. Bild: Anders Ylander

Intensiv influensaperiod ger hög sjukfrånvaro på iva

En tilltagande smittspridning av covid-19 tillsammans med ovanligt många influensa- och förkylningsvirus har lett till hög sjukfrånvaro på Sahlgrenskas intensivvårdsavdelning i Mölndal. Det rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Under den senaste tiden har såväl antalet bekräftade fall som antalet inneliggande patienter med covid-19 ökat kraftigt i Västra Götalandsregionen. Samma tendens uppvisas även för förkylning och influensa, som i år förekommer i ovanligt många varianter.

– Och allt det här drabbar samtidigt, på ett sätt som vi inte tidigare har varit med om, säger Karin Löwhagen, verksamhetschef på Anestesi- och intensivvårdskliniken på Sahlgrenskas universitetssjukhus i Mölndal, till P4 Göteborg.

LÄS MER:Höga halter corona i Göteborgs avloppsvatten

Många sjuka i personalen

Detta påverkar således även sjukfrånvaron bland personalen.

– Det är väldigt många som har blivit smittade av sina barn, det är stora barngrupper som är hemma sjuka och då blir också deras föräldrar smittade och hemma, säger Karin Löwhagen till P4 Göteborg.

ANNONS

Hon berättar att hon under drygt 20 år inom sjukhusvården tidigare aldrig sett en sådan utveckling, vilket innebär stora påfrestningar för vården.

– Vi kan ju inte göra som på tåget eller flyget och ställa in, utan här måste vi vara på plats dygnet runt, säger hon till P4 Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS