Inte bara hästar på hästshowen

ANNONS
|

På söndagen avslutades Gothenburg Horse Show men det var sannerligen inte bara hästar som visades upp.

Sandra Johansson från Grums, Linn Larsson från Molkom och Elvira Karlsson från Nysäter ägnade en god stund åt att prova ridhjälmar.

Läs också: Värna ridsporten när staden växer

och RGB tvåa efter omhoppning i Göteborg

- Det är lika roligt att titta allt som ställs ut och alt som säljs som att titta på tävlingarna, säger de tre hästtjejerna från Värmland som var i Göteborg för att titta på hoppande hästar för fjärde gången.

- Det är kombinationen som gör att Scandinavium och Göteborg är roligare än Globen och Stockholm.

ANNONS

Ridbyxor och hästgodis

När GP hittade dem bland ridhjälmarna hade de hunnit köpa ridbyxor och hästgodis. Och än var pengarnas inte slut.

Det var de å andra sidan för Sofia och Annie Karlsson från Vetlanda, mor och dotter, som besökte tävlingar och utställning tillsammans med Sandra Stridh från Nässjö.

- Det ekar tomt i plånboken, säger Sofia Karlsson efter inköp av ridstövlar och hjälmar. Nu får vi åka hem och spara till nästa år.

Men den stora upplevelsen var ändå Peder Fredricsons hoppning sent på lördagskvällen när han tog förstaplatsen i Gothenburg Trophy inför andäktiga 11 000 åskådare.

- Det var magiskt, säger Sofia. Man kunde höra en knappnål falla medan han red, sedan bröt det stora jublet ut.

Roligare i år

Medan det var första gången mor och dotter Karlson var på plats är Sandras Stridh veteran, det var andra besöket på Scandinavium.

- Det var roligare i år, säger hon, Mer folk, fler utställare och mer spännande tävlingar.

Tuija Riuttanen och Jan Berndtsson från Kvänum tittade mest på trailrar och hästtransporter.

- Med 13 islandshästar uppstår ett visst transportbehov, säger Jan. De är ju inte så stora men många och breda hästar tar mycket plats.

ANNONS

Deras gamla vagn tillverkas inte längre och det har börjat bli ont om reservdelar. Det kan vara läge att köpa nytt.

- Det är roligt att det är så många utställare på plats i år men det är lite synd att det inte finns någon tävlingsklass för islandshästar numera, säger Tuija. Det finns ju i Globen och vore något för Scandinavium.

Man blir sugen på att vara med

Linn Widmark, 24, som varit på Scandinavium varje år sedan hon föddes, deltagit i hästhoppningarna fyra gånger och vunnit två, vunnit DM, SM, NM och EM och nyss tränat hos elitryttaren Ludger Beerbaum ett år satt nu på åskådarplats.

- Man blir riktigt sugen på att vara med, säger hon. Nu får jag titta och lära i stället. Hoppas verkligen att jag kan vara med nästa år.

Nästa år är påskhelgen 2016.

Då blir det finaler i världscuperna i hoppning och dressyr i Scandinavium.

ANNONS