Inställda bussavgångar på grund av personalbrist

Hög sjukfrånvaro bland bussförare gör att Västtrafik tvingas dra in flera avgångar i morgontrafiken på tisdagen.

ANNONS
|

Flera linjer påverkas av inställda avgångar i Göteborg. Bland annat informerar Västtrafik om inställda turer på linjerna 19, 20, 25, 35, 36, 40 och 46.

– Det är stor personalbrist för bolagen och många turer är påverkade av det, säger Paula Reyes, störningskoordinator på Västtrafik, och fortsätter:

– Det är sjukanmälningar som påverkar.

Morgontrafiken påverkad

Resenärer uppmanas att kolla i Västtrafiks app och på hemsidan, där inställda avgångar kan dyka upp med relativt kort framförhållning.

– Det påverkar mycket, framförallt i morgontrafiken. Sedan får vi se hur det utvecklar sig.

Var fjärde spårvagnsförare sjuk

Från och med tisdagen stängs dessutom framdörrarna på spårvagnarna i Göteborg. Även där behöver fler avgångar än normalt ställas in på grund av hög sjukfrånvaro bland förarna.

ANNONS

– Just nu pendlar vi mellan 20 till 28 procent sjukfrånvaro bland förarkåren och det är all time high, sade Hans Nilsson, vd på Göteborgs spårvägar, till GP i går.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS