Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inget spår efter rånaren

En man kidnappade en äldre kvinna och rånade Nordeakontoret på Wieselgrensplatsen vid elvatiden på torsdagen. Personalen hotades med pistolliknande föremål.
När en äldre dam löser p-biljett vid Wieselgrensgatan på Hisingen kommer mannen fram och tillskansar sig hennes bilnycklar och tvingar kvinnan att följa med honom i bilen till banken. Väl inne på Nordeakontoret rånar han banken med ett pistolliknande föremål. Ingen skadas fysiskt i rånet. Med en okänd summa pengar flyr sedan mannen från platsen i kvinnans bil som är grå och av märket Mitsubishi och modell Space star. Mannen var klädd i någon form av fritidsbyxa, mörk tröja och han var maskerad. Rånet gick väldigt snabbt och var över på några minuter.
Flyktbilen hittades övergiven vid tretiden på centrala Hisingen. Polisen kommer nu att göra en teknisk undersökning av platsen och bilen för att säkra spår efter rånaren.
Polisen har startat en förundersökning med brottsrubriceringen människorov och rån.
- Vittnen som har sett något i samband med händelsen är välkomna att kontakta polisen, säger Jan Strannegård pressansvarig på Göteborgspolisen.
De som vill lämna tips till polisen kan göra det på nummer 031-739 25 30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.