Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Den 22 juni som polis larmades till Angered. En man ska då ha misshandlat en kvinna svårt i en lägenhet.  Bild: Petter Trens
Den 22 juni som polis larmades till Angered. En man ska då ha misshandlat en kvinna svårt i en lägenhet. Bild: Petter Trens

Inget åtal mot polis som sköt knivman i Angered

I samband med ett ingripande i Angered tidigare i sommar attackerade den misstänkta gärningsmannen en polisman och knivhögg denne i bland annat halsen. Kollegan sköt då knivmannen i bröstet. Nu lägger Särskilda åklagarkammaren ned förundersökningen om tjänstefel.

Det var den 22 juni som polis larmades till Angered. En man ska då ha misshandlat en kvinna svårt i en lägenhet.

– När vi kommer dit så kommer gärningsmannen ut i trapphuset och är beväpnad med kniv. Han hugger där en av poliserna och då avlossar kollegan verkanseld, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, i samband med händelsen.

LÄS MER: Polis knivskuren i Göteborg

Kollegan som använde sitt tjänstevapen sköt knivmannen i bröstet, som skadades allvarligt men inte livshotande.

Polismannen som blev attackerad fick inte livshotande skador.

Särskilda åklagarkammaren: Agerat i nödvärn

I samband med att polis avlossar sina tjänstevapen startar alltid en utredning gällande om ett tjänstefel begåtts eller inte.

Nu meddelar Särskilda åklagarkammaren att man lägger ner förundersökningen då man konstaterar att polisen som avlossade sitt tjänstevapen agerat i nödvärn.

"Det har med hänsyn till den uppkomna situationen inte varit uppenbart oförsvarligt av polis att avlossa verkanseld mot X", står bland annat i beslutet.

Mannen som angrep polisen och misshandlade kvinnan i lägenheten greps och är misstänkt för försök till mord och grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.