Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani/TT
Bild: Claudio Bresciani/TT

Ingen vit jul att vänta

Någon julsnö är inte att vänta för göteborgarna. I stället blir det milda dagar, kalla nätter och på sin höjd kanske någon solstråle att se fram emot.

Dagarna fram till annandagen ser ut att följa ett mönster: milda dagar med ett par plusgrader och barmark, sedan kalla nätter med upp till åtta minusgrader.

Någon vit jul är alltså inte att vänta.

– Tidigare i veckan var ett snöfallsområde som skulle komma i morgon på gång. Men som det ser ut så kommer det röra sig mycket längre söderut, kanske ändå ner mot Skåne, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

LÄS MER: Så undviker du julkaoset i trafiken

Oklart solläge

Nederbörd är inte att vänta än på några dagar, eventuellt.

– I och med att vi går mot ett mildare period i slutet av julen så är det troligast att det blir regn. Mot nyår är prognoserna väldigt osäkra.

En del göteborgare kan mycket ha lagt märke till det senaste dygnets halka, vilken kan komma att ligga kvar de närmsta dagarna.

– Om det har finns fukt eller is som smälter eller återfryser så kan det ju bli väldigt halt. Inte så mycket ny halka som är kopplat till vädret, utan det som redan finns på marken.

Kan vi räkna med någon sol då?

– I dag trodde vi att det skulle spricka upp, men det gjorde inte det. Det är väl lite samma tendens just nu, att våra vädermodeller är ganska oklara, Vi får se hur pass uppluckrade molnen blir.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.