Nästa vecka kommer att bjuda på ostadigt väder och nordvästliga vindar.
Nästa vecka kommer att bjuda på ostadigt väder och nordvästliga vindar. Bild: Robin Aron

Ingen sommarvärme i sikte – svalare temperaturer väntar

Efter en ljummen lördagsnatt väntar svalare temperaturer i Göteborgsområdet. Nästa vecka kommer att bjuda på ostadigt väder och nordvästliga vindar.
– Temperaturerna är något lägre än normalt för juli, säger Anette Levin, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Natten mot söndagen ser ut att bli ljummen, med temperaturer på mellan 18 och 19 grader. Men på söndagen väntar mulet väder med något svalare temperaturer framåt kvällen.

– På eftermiddagen kan det även komma någon regnskur, men det är inga stora mängder det är frågan om, säger Anette Levin på SMHI.

Söndagens regn ser ut att fortsätta under måndagen, och temperaturen väntas sjunka till 15 grader.

– Det blir en uppklarning under eftermiddagen på måndagen, med omslag till lite nordvästvindar. Så det blir lite svalare vindar definitivt, säger hon.

LÄS MER:Fint väder i hela landet – utom Göteborg

Busväder under flera dagar

Resten av veckan blir ostadig, med risk för regn och busväder under flera dagar. Då och då kan solen glimta fram mellan molnen.

ANNONS

– Det kommer att bli ömsom sol ömsom moln, och lite regn emellanåt, säger Anette Levin och fortsätter:

– Tisdagen blir ostadig med skurar som det ser ut just nu. I Göteborgsområdet ser onsdagen däremot ut att bjuda på uppehåll och en del sol. Torsdagen inleds bra, men mot kvällen blir det regn.

Även under fredagen väntas regn och rusk.

– Slutet av veckan ser ut att bli väldigt gråmulen. Men i början av veckan, mellan måndag och torsdag, finns det en del solchanser.

Dessutom väntas veckan bli relativt blåsig i Göteborgsområdet.

– Det kommer att blåsa en del. En nordvästvind som är blåsig och lite byig, och det gäller under större delen av veckan.

Svalare än normalt för juli

Generellt räknar man med temperaturer på mellan 15 och 20 grader.

– Det blir helt klart svalare i veckan. Temperaturerna är något lägre än normalt för juli, och det ser liknande ut över hela landet. Det som kanske blir mest avgörande för de olika platserna är hur mycket solen kommer att lysa, säger Anette Levin.

Och än finns ingen värmebölja i sikte.

– Nästa vecka blir ostadig och svalare, det är det man får räkna med.

LÄS MER:Göteborgs väderrekord sedan 2010

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS