Skadorna efter explosionen i Majorna strax innan midnatt under onsdagskvällen.
Skadorna efter explosionen i Majorna strax innan midnatt under onsdagskvällen. Bild: Jonas Lindstedt

Ingen misstänkt efter sprängningen i Majorna: ”Vi jobbar väldigt brett”

En kraftig explosion skakade Majorna vid midnatt på onsdagskvällen efter att en sprängladdning detonerat vid porten till ett flerfamiljshus. Polisen följer upp vittnesuppgifter om bilar som setts lämna platsen, men har fortfarande ingen misstänkt.

ANNONS
|

Flera vittnen uppmärksammade den smäll som sprängningen på Godhemsgatan i Majorna orsakade under sena onsdagskvällen.

Sprängningen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och orsakade omfattande skador på den omgivande byggnaden. Inga personer kom däremot till skada och de närmast boende evakuerades inledningsvis, men kunde senare under natten återvända till sina bostäder.

Under fredagsförmiddagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt i ärendet utan arbetade vidare med att följa upp flera uppgifter om bilar som setts lämna platsen efter händelsen.

– Det är olika bilar som åkt åt olika håll så det är svårt att säga vilken som är aktuell. Vi samlar nu in så mycket övervakningsfilm vi kan för att kunna kartlägga vad som faktiskt har hänt, säger Björn Palm, polisens förundersökningsledare.

ANNONS

LÄS MER:Sprängladdning detonerade i Majorna – kraftig explosion

Stor mängd uppgifter att sammanställa

Hittills menar han att övervakningsfilmerna inte visat något som sticker ut. Det finns heller inget klarlagt motiv till varför sprängladdningen detonerade och polisen arbetar fortfarande väldigt brett.

– Vi är i samma läge som igår. Det är en stor mängd information som ska bearbetas från den tekniska undersökningen, dörrknackningen och vittnesförhören. Allt ska sammanställas och gås igenom, säger Björn Palm och fortsätter:

– Vi har fortfarande flera olika tankar kring motiv och ingen misstänkt i nuläget.

Polisen väntar fortfarande på resultatet från den tekniska undersökningen för att utreda vad det rör sig om för sprängmedel.

Efter sprängningen kallades nationella bombskyddet ut till platsen.
Efter sprängningen kallades nationella bombskyddet ut till platsen. Bild: Anders Ylander

Utreder flera möjliga förklaringar

Förutom att följa upp all information om bilar som setts lämna platsen tittar de på vilka som är skrivna på adressen och eventuell hotbild. Under torsdagsmorgonen uttryckte Björn Palm att sprängladdningen även kan ha placerats på fel ställe.

En man som är skriven i området ska enligt tidigare uppgifter till GP ha figurerat i en utredning som lades ner med personer som har kopplingar till kriminella gäng i Biskopsgården. Om det har betydelse för detonationen i Majorna i onsdags är bara en av flera möjliga förklaringar som polisen arbetar efter.

– Den risken finns ju såklart och det är en av sakerna vi tittar på, säger Björn Palm.

ANNONS

LÄS MER:10 grova våldsbrott i centrala Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS