För den som tänkt dansa runt stången är det bäst att ladda upp med regnkläder.
För den som tänkt dansa runt stången är det bäst att ladda upp med regnkläder. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Ingen midsommarvärme i sikte

Den som hoppats på ett somrigt midsommarfirande på Västkusten lär bli besviken. Det ostadiga vädret väntas hålla i sig.

ANNONS
|

Efter maj månads värmebölja har göteborgarna den senaste tiden fått känna av ett mer klassiskt sommarväder. Det väntas också hålla i sig över midsommar.

– Det lutar åt att det blir en relativt sval midsommar. Det innebär att det blir lite lägre temperaturer än normalt, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Detta kommer innebära temperaturer ner mot 15 grader. Det finns även risk för regn. Men enligt Ian Engblom är det ännu för tidigt för att kunna ge några exakta prognoser.

– Eventuellt regn kommer bero på lågtryckets placering. Som det ser ut nu finns det risk för regn, men det är osäkert om hur mycket och när.

ANNONS

Inget högtryck i sikte

På söndagseftermiddagen fick Göteborg en kortvarig men intensiv hagelskur. Under måndagen har gråa moln och regnskurar avlöst varandra. Det ostadiga vädret håller i sig också dagarna fram till midsommar.

– På tisdagen kan det bli en liten ljusning, men det ser också ut att bli rätt blåsigt. Men på onsdagen ser det ut att molnen kommer tillbaka och då blir det återigen risk för regn, säger Ian Engblom.

Temperaturer på mellan 15 och 20 grader är då att räkna med.

Någon högsommarvärme är inte i antågande än på ett tag.

– Nej, inte den närmaste tiden vad jag kan se.

LÄS MER:Hagel och åska över Göteborg

ANNONS