Inbrottsvåg i Frölunda och Mölndal

ANNONS
|

De flesta inbrotten har skett i Frölunda men Mölndal och Hovås är också drabbade. Polisen har under söndagsmorgonen tagit emot massor av anmälningar, ofta från grannar som observerat inbrotten. Ingen har varit hemma i någon av villorna eller lägenheterna och förövarna har kunnat härja ostört.

– Det är ytterst ovanligt att vi haft så många inbrott inom ett begränsat område och under en begränsad tid, säger Anders Oxelbrand, inre befäl vid Frölunda/Mölndals-polisen. Vi vet ännu inte vad som tillgripits eftersom det ofta är grannar som larmat och vi söker nu hyresgäster och villaägare för att få mer klarhet i omfattningen.

ANNONS

– Eftersom alla inbrotten skett under en kort tidsperiod sent i går kväll och fram till morgonen misstänker vi att det är samma personer som åkt runt och brutit sig in i tomma lägenheter och hus i Västra Göteborg och Mölndal. Vi har satt in de resurser vi har för att försöka få mer klarhet i inbrotten.

Anders Oxelbrand säger vidare att folk måste vara mer medvetna om risken för inbrott och skydda sina lägenheter och hus bättre.

– Det finns ju ändå en hel del att göra. Man kan ha timer på belysningen när man är borta, kontakta grannar och berätta att man är bortrest eller ha en mer organiserad grannsamverkan. Larm är givetvis också bra. Det avskräcker tjuvarna.

Polisen vill nu också ha allmänhetens hjälp och söker efter vittnen som kan ha sett något i de aktuella bostadsområdena i Frölunda, Hovås och Mölndal. Bland de gator som drabbats finns Smaragdgatan i Frölunda, Kläppestigen i Hovås, Laxgatan i Frölunda samt Matildebergsgatan, Glasbergsgatan och Hagåkersgatan i Mölndal.

Under söndagen har polisen besökt de flesta hus och lägenheter och säkrat de spår man kunnat få tag i samt hört grannar och de som drabbats:

- Vi har säkrat en del spår som fingeravtryck och annat och vi får nu jobba vidare med detta under måndagen. Vi har för dagen inga misstänkta men vi får se vad alla våra undersökningar an leda till, säger Christina Söderström, inre vakhavande befäl vid Frölunda/Mölndal.

ANNONS

Tilläggas skall att polisen på Hisingen också fått anmälan om ett par, tre bostadsinbrott natten till söndagen. Om dessa har någon koppling till inbrottsvågen i Frölunda/Mölndal är enligt polisen för tidigt att uttala sig om.

ANNONS