Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inbrottsräd i Frölunda och Askim

22-03.40, Göteborg. Inbrott i flera skolor i väster och i Askimsbadet. Polisen misstänker att samma gärningsmän ligger bakom flera av brotten.

Första larmet inkom klockan 22 på onsdagen, om ett inbrott på Reningsborg second hand.

Klockan 01.10 är det inbrott i en lokal på Askims kyrkoväg. Därefter drabbas Askimsbadet klockan 03.20.

Från klockan 3 och framåt bryter sig sedan någon in på Åkeredsskolan, Hultskolan och Trollängsskolan.

Enligt flera vittnesuppgifter handlar det om yngre gärningsmän på moped i samtliga fall. Det ska också vara fler än en moped som syns vid inbrotten. I ett av fallen figurerar också en fyrhjuling.

- Vi tror att samma konstellation kan ligga bakom. Två av inbrotten har definitivt ett samband, gärningsmännen har använt samma tillvägagångssätt, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i länet.

Polisen har inte gripit någon, men man har beslagtagit den fyrhjuling som uppges ha använts för transport. Polisen har även funnit gods som kommer användas för spårning av misstänkta.

Det är ännu oklart vad som stulits.

- Men vi vet att förövarna bland annat varit inne i en datasal. Men så här mitt i sommaren dröjer det innan vi kan få tag i skolpersonal som kan ge en överblick över vad som tillgripits, säger Fuxborg.

Strax före nio på torsdagsförmiddagen upptäcks att det varit en inbrottsstöld i Kallbadhuset i Långedrag. Förövarna kom bland annat kommit över lite pengar som förvarats i lokalen. Polisen håller på att säkra eventuella spår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.