Inbrott på två skolor i Mölnlycke

Två skolor i Mölnlycke, som ligger cirka en kilometer ifrån varandra, blev på onsdagskvällen blivit utsatt för inbrott. Det är oklart vad som har blivit stulet. Polisen kommer att titta på om det finns ett samband mellan händelserna.

ANNONS
|

Vid 22.30-tiden på onsdagskvällen larmades polisen om det första inbrottet. Det rör sig om en skola i Mölnlycke och det var en väktare som konstaterade att det hade skett ett inbrott.

– Flera fönster till skolan stod öppna på baksidan när väktare kom till platsen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Det är ännu oklart om och i så fall vad som blev stulet.

– Personalen får kolla om det är något som saknas, säger Thomas Fuxborg.

Tio minuter senare larmades polisen om ännu ett inbrott på en skola i Mölnlycke. Den här gången rör det sig om en förskola som ligger cirka en kilometer ifrån den andra skolan. Där var det en väktare som upptäckte att någon har krossat rutan i entrédörren och tagit sig in.

ANNONS

– Vittnen såg hur personer bär ut saker från skolan. Man har hittat en datorväska som låg utomhus och som man kan tänka sig att personerna har tappat på vägen så det skulle kunna var så att de var ute efter datorer. Men vi vet inte vad som är stulet än, säger Thomas Fuxborg.

Inbrottstjuvarna ska vara tre till fyra personer som sedan har försvunnit från platsen i en bil.

Ingen person är misstänkt eller gripen för händelsen.

Inbrotten har skett en kilometer från varandra. Misstänker man att inbrotten har någon koppling till varandra?

– Det är inte uteslutet. Vi kommer titta att på om det finns ett samband, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS