Inbrott med hjullastare mot elektronikjätten

ANNONS
|

Larmet kom strax efter tvåtiden natten till onsdagen. Då hade ett okänt antal gärningsmän kört en 9 ton tung hjullastare in i en sidodörr till Elgiganten på Transportgatan i Bäckebol och på det sättet tagit sig in i butiken.

- Ett okänt antal personer ska ha tagit sig in i lokalen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen region Väst.

Är du där? Vet du mer? Kontakta GP!Ring/sms:a 72010 eller mejla till72010@gp.se

Personerna ska sedan ha fått med sig varor från butiken och försvunnit från platsen.

- Vi har uppgifter om att en mörk BMW med tonade rutor försvunnit söderut från platsen efter det inträffade, men om det är relaterat till inbrottet vet vi inte ännu, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Polisen uppger att man ännu inte har några uppgifter om gärningsmännen.

– Vi vet inte om de har varit maskerade eller hur de såg ut. Ingen har sett dem lämna platsen, säger Göran Andreasson.

Stal kartonger med mobiltelefoner

Enligt polisen misstänker butiken att det saknas kartonger med mobiltelefoner. Kvar på plats fanns hjullastaren som ska undersökas vidare. När butikens personalkommertill platsen kommer polisen få en bättre uppfattning om vad som har stulits.

– De måste titta på det och inventera, vi kan inte spekulera i det, säger Göran Andreasson.

Det bör också enligt polisen finnas övervakningsmaterial från platsen.

- Det är jag övertygad om det gör, sedan om det finns från insidan eller utsidan vet jag inte, men det kommer vi att ta del av, säger Thomas Fuxborg

Vad händer nu i utredningen?

- Det blir att prata med personalen, försöka ta reda på exakt vad som saknas efter att de inventerat samt ta del av övervakningsfilmerna och se vad som finns där.

Det finns i nuläget inga misstänkta.

ANNONS