Inbrott i lyxbutik i centrala Göteborg

Tre maskerade män bröt sig in i en lyxmärkesbutik i centrala Göteborg under natten till torsdag. Polisen söker efter spår, men ännu är ingen gripen.

ANNONS
|

Vid halv fyra-tiden under natten till torsdag ringer en person in efter att ha sett tre svartklädda och maskerade män med kofot. De ska ha brutit sig in i en lyxbutik nära Nordstan.

– De har använt kofot för att bryta upp dörren. Det är en butik med exklusiva kläder och väskor, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Kom undan

Men polisen hann inte komma fram till platsen förrän ligan var borta. De hade då kommit undan med stöldgods till ett okänt värde. Men mycket tyder på att bland annat väskor och plånböcker stulits, enligt polisen.

– Det brukar finnas övervakningsfilm, men det är något vi undersöker. Vid en sådan central plats finns det också buss- och spårvagnshållplatser som vi kan ha hjälp av, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Spaning utan resultat

Polisen har därefter bedrivit spaningsarbete i det omkringliggande området, utan resultat. Hur de tre misstänkta männen lämnade platsen är också okänt.

–Det var förbipasserande som såg det här ochringde polisen, säger Ulla Brehm.

Ingen uppges ha kommit till skada vid inbrottet.

Andra gången

Det är andra gången på kort tid butiken Michael Kors utsätts för inbrott. Senast var 4 april i år, då gärningsmän hade brutit sig in genom entrédörren och stulit väskor till ett värde av hundratusentals kronor. Det är oklart vad som lockar tjuvarna.

– Jag kan inte svara på vad det beror på, säger Ulla Brehm.

LÄS MER: Stöt mot lyxbutik i Göteborg

ANNONS