Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inbrott i hamnen ledde till våldtäktsåtal

En tre år gammal våldtäkt i Skåne kan nu ha fått sin upplösning efter ett inbrott i Göteborgs hamn i somras. Efter att en 26-årig man hade gripits och topsats stod det klart att han också misstänks ligga bakom en grov våldtäkt på en massagesalong i Malmö.

Det var i maj 2015 som mannen ska ha våldtagit en kvinna på en thaimassage. Han ska också ha hotat att döda henne, dunkat hennes huvud i väggen och försökt att stänga in henne i ett rum. Polisen kunde säkra DNA-spår på platsen men inte knyta någon person till händelsen, enligt svt.se.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sedan dess har den misstänkte mannen varit på fri fot – fram till i augusti i år. Då bröt han sig in i Göteborgs hamn tillsammans med tre andra personer med avsikten att ta sig ombord på en båt för att lämna landet.

Mannen dna-topsades

26-åringen dömdes i Göteborgs Tingsrätt till två månaders fängelse för obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

I samband med detta dna-topsades mannen och snart därefter kunde polisen koppla samman honom med våldtäkten i Malmö. I fredags åtalades han vid Malmö tingsrätt för grov våldtäkt, grovt olaga hot, misshandel och försök till olaga frihetsberövande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.