Inbrott i butik – stal varor för en miljon

Strax innan fyra natten till fredag larmades polisen till centrala Göteborg efter att väktare upptäckt ett inbrott i en Synsambutik.
– Någon har tagit sig in och stulit varor för ett högt godsvärde, närmre en miljon, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Tidigt på fredagsmorgonen larmades polisen till Synsambutiken där ett inbrott ägt rum.

Enligt polisen ska någon ha tagit sig in i lokalen och stulit varor för närmre en miljon kronor. Det är uteslutande solglasögon som har blivit stulna, enligt butikschefen Anna Bengtsson. Polisens tekniker kallades till platsen för att säkra eventuella spår och polisen har skrivit en anmälan om grov stöld.

– Eftersom väktaren larmade efter det hände har vi inga uppgifter om när det skedde, säger Peter Adlersson.

Därför har ingen synts i samband med händelsen och ingen är misstänkt för dådet, enligt polisen.

– Vi har inte så mycket att gå på där, vi får se om det finns övervakningskameror i området, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Butikschefen: ”Jättetrist”

Anna Bengtsson är butikschef för den utsatta Synsambutiken och berättar att man har hållit stängt och fått ägna dagen åt att sopa glas och förberedda butiken inför öppning på lördagen.

– Det är såklart jättetrist men vi kan inte göra annat än att ha fokus på våra kunder och få igång verksamheten igen, säger hon.

Däremot har man välkomnat kunder som har haft bokade synundersökningar under dagen, då undersökningarna sker i en annan del av butiken.

De ekonomiska effekterna av inbrottet är för tidigt för att sia om, menar Anna Bengtsson.

– Värdet på de stulna varorna är inte fastställt än, sedan behöver vi lagerinventera också, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS