Ikea utrymdes efter brandlarm

Räddningstjänsten larmades vid 13.20-tiden om en brand på Ikea Bäckebol. Butiken utrymdes.

ANNONS
|

Brandlarmet utlöstes på Ikea Bäckebol vid 13:20.

– Det vi vet är att Ikea Bäckebol utryms. Någon har tryckt på en brandlarmsknapp vid entrén och då börjar utrymningsförfarandet. Vi vet inte mer än så, säger Jon Egerlid, presskontakt på Ikea Sverige.

Enligt de initiala uppgifterna från räddningstjänsten rörde det sig om ett automatlarm. Varför larmet utlösts manuellt vet Ikea ännu inte.

Räddningstjänsten kom från Angereds brandstation, men lämnade platsen runt 14-tiden.

– Det var ingen brand så vi kunde lämna platsen. Det var nog en intryckt knapp, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten.

Vid 14-tiden fick kunderna komma in i varuhuset igen. Jon Egerlid på Ikea berättar att det nu är bekräftat att det inte rörde sig om någon "skarp brand".

ANNONS

– Det gick inte att få tag i den som tryckt på knappen, det var ingen Ikeaanställd. Så vi vet inte varför det gjordes och har ingen anledning att spekulera i det, egentligen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS