Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ihållande snöfall på väg in över Göteborg

Ett besvärligt väder är på väg in över Göteborg. Under torsdagen kommer det först att snöa ymnigt för att sen övergå i blötsnö. Enligt Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI kan det komma tio centimeter snö. Vädret kan göra det besvärligt att köra på vägarna.

Just nu är det stor gräsbrandrisk i Göteborg men från torsdagen kommer den att minska. Anledningen är ett lågtryck som drar in över Göteborg under torsdagen vilket för med sig ett ihållande snöfall.

– Snöfallet börjar redan på torsdag morgon eller natten mot torsdagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI varnar för besvärligt väglag på torsdag i Göteborg.
Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI varnar för besvärligt väglag på torsdag i Göteborg.

I första hand kommer nederbörden som snö som ganska snabbt övergår i blötsnö.

Hon menar att det finns indikationer på att det kan komma så mycket som tio centimeter snö.

LÄS MER: Isolyckorna fortsätter – nu varnar experten

Hårda vindbyar över Göteborg

Men under torsdagskvällen förändras vädret igen och nederbörden övergår i regn. Förutom all nederbörd kommer det att bli ordentligt blåsigt, främst under torsdagen. Vilket gör att det kan bli besvärligt i trafiken menar Alexandra Ohlsson.

– Vi får räkna med hårda vindbyar över Göteborg. De kommer att ligga på mellan 15 och 20 meter per sekund i byarna. Vinden kommer att tillta redan under natten mot torsdagen.

Det dåliga vädret kommer att fortsätta även under fredagen. Det kommer att blåsa märkbart med hårda vindar då med, och regna av och till. Mest regn kommer det under natten mot fredagen, då regnar det ihållande.

LÄS MER: Göteborgs väderrekord sedan 2010

Temperaturen kommer inte ge någon vårvärme direkt heller, den kommer ligga på runt noll till två plusgrader under torsdagen. På fredagen stiger den lite mer till mellan fyra och fem plusgrader.

Helgen blir inte heller den en munter historia för de som vill ha sol och vårvärme. För nya nederbördsområden är på väg in. Det blir mest regn men även en del blötsnö igen. Enligt Alexandra Ohlsson finns det ingen skön vårvärme alls i prognosen framöver. Men risken för gräsbränder minskar iallafall.

LÄS MER: Jättepenis i snö står vid riksväg 40

LÄS MER: Snö – då kommer gubbarna fram i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.