Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åsikterna går isär kring varför chefen har fått lämna arbetsplatsen. Bild: Henrik Björnsson
Åsikterna går isär kring varför chefen har fått lämna arbetsplatsen. Bild: Henrik Björnsson

IFO-chef fick gå hem från jobbet efter meningsskiljaktigheter

Områdeschefen vid individ- och familjeomsorgen i en av Göteborgs stadsdelar har sedan två veckor varit hemma från jobbet. Nu diskuteras chefens framtid på förvaltningen. Men åsikterna om vad det handlar om går isär.

I början av november skickades ett mejl ut till medarbetarna på socialtjänsten i stadsdelen. Budskapet var att områdeschefen hade lämnat arbetsplatsen, som länge kämpat med ekonomin. Två veckor senare har chefen fortfarande inte återvänt till jobbet, och framtiden ser oklar ut.

– Chefen är hemma och vi diskuterar dennes tjänst, men vi har inte sagt att chefen lämnat tjänsten. Det beror på ekonomin, ingenting annat, säger sektorchefen för individ- och familjeomsorg när GP först når honom.

Ekonomiska problem

I våras gick förvaltningen ut med att man hade ett stort budgetunderskott. När året nu går mot sitt slut finns problemen kvar, och förvaltningen kommer gå in i 2019 med ekonomiska svårigheter.

När GP pratar med områdeschefen träder en något annorlunda bild av meningsskiljaktigheterna fram. Chefen menar att beslutet att låta hen stanna hemma från jobbet har att göra med mer än budgeten.

– Vi har inte haft några diskussioner om budgetarbetet 2019 över huvud taget. Jag har lämnat ett ganska mångordigt dokument med besparingsförslag inför 2019 till sektorchefen, som inte ens har kommenterats. Jag tror det handlar om andra saker. Vi har olika syn på ledarskap, säger hen.

Vad tror du att det handlar om?

– Det vill jag inte kommentera.

Hoppas få fortsätta i kommunen

När GP ringer upp sektorschefen för att på nytt fråga om orsaken till att områdeschefen har fått gå hem från sin tjänst vill hen inte kommentera det.

– Jag för ingen sådan diskussion i media. Det är rätt självklart, vi pratar om min personal.

Vems beslut var det att områdeschefen skulle stanna hemma från jobbet?

– I en diskussion kom vi fram till att hen inte ska fortsätta på den tjänsten. Det är mitt beslut.

Det är ännu inte klart vad som händer med områdeschefen, men hen tror på en fortsättning inom den kommunala verksamheten.

– Jag kommer väl att bli erbjuden någonting annat hoppas jag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.