Identifiering kan ta flera veckor

ANNONS
|

Den döda kropp som anträffades i ett buskage på Hisingen på onsdagens eftermiddag har ännu inte kunnat identifierats. Kroppen som hittades av en privatperson är starkt föruttnad. Polisen kan varken uttala sig om kön eller ålder.

– Det kommer förmodligen att ta ett tag att identifiera kroppen. Vid sådana här fall kan det ta upp emot flera veckor, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Göteborg.

Kroppen har skickats för obduktion. Vid fall som detta, tittar man efter speciella kännetecken på kroppen, jämför tandkort och säkrar dna.

Polisen har under natten haft bevakning av fyndplatsen. Det är den tekniska roteln som handlägger dödsfallet. På torsdagsförmiddagen fortsätter teknikerna sina undersökningar. Samtidigt kontrollerar polisen register med försvunna personer.

ANNONS

– Vi får en mängd tips som vi bearbetar, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Det är så vi går tillväga. Det finns inget i nuläget som tyder på brott men vi kan heller inte utesluta det, säger Thomas Fuxborg.

Den privatperson som fann kroppen har berättat för GP att både huvudet och andra kroppsdelar saknades. En uppgift om att kroppen var lagd i en sopsäck har polisen ingen kommentar till.

ANNONS