Jafaris Donuts får inte stanna kvar när Brunnsparken rustas upp.
Jafaris Donuts får inte stanna kvar när Brunnsparken rustas upp. Bild: Stefan Berg

Idag flyttas klassiska kiosken i Brunnsparken

Brunnsparkens upprustning har inneburit att Jafaris Donuts inte kan vara kvar. Idag flyttades och skrotades kiosken som stått i Brunnsparken sedan 2010.
– Vi hoppas att våra kunder tar sig till vår kiosk på Drottningtorget i väntan på nya besked om vad som sker med Brunnsparken, säger ägaren Peter Aljafari.

ANNONS
|

För spårvagnsresenärer som tar sig runt i Brunnsparken under tidiga morgnar är synen av friterade ringmunkar och doften av rostade mandlar från Jafaris donuts välbekant. Kiosken har legat alldeles intill gångstråket mellan Södra Hamngatan och Fredsbron sedan 2010.

Men det stundande tioårsjubileet uteblev, numera är kiosken ett minne blott. Idag flyttades och skrotades nämligen kiosken på grund av projektet kring Brunnsparkens upprustning.

– Den här kiosken kommer att skrotas. Vi hoppas att våra kunder tar sig till vår kiosk på Drottningtorget i väntan på nya besked om vad som sker med Brunnsparken, säger ägaren Peter Aljafari.

LÄS MER: Brunnsparken rustas upp – flytt av träd och WC

ANNONS

Hoppas på nya lokal

Just nu pågår förhandlingar mellan Jafaris Donuts om att få plats i den nyupprustade parken.

– Vi för samtal med kommunen men inget är helt hundra än. Det blir förhoppningsvis en ny kiosk i Brunnsparken, en ny byggnad som är lite större. Men vi har inte fått något besked, det får vi först i maj eller juni nästa år. Vi jobbar för det.

GP har sökt kommunens park-och naturförvaltning men inte fått svar. Senast GP talade med park-och naturförvaltningen var det inte fastställt vad som gäller för den nya cafébyggnaden i Brunnsparken.

– När det gäller den nya byggnaden har arkitekterna föreslagit en placering utifrån vad det kan göra för parken. Men sedan måste vi egentligen utreda alla andra delar, sa Ylva Offerman, projektledare på park- och naturförvaltningen.

ANNONS