Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ica Kvantum i Munkebäck tvingades evakuera butiken. Bild: Läsarbild
Ica Kvantum i Munkebäck tvingades evakuera butiken. Bild: Läsarbild

Ica-butik utrymd – person eldade med toapapper

På lördagseftermiddagen startade en brand på Ica Kvantum i Munkebäck. Butiken evakuerades och räddningstjänsten kallades till platsen. Polisen misstänker att någon tänt eld på toalettpapper.

Vid 15.30 larmades räddningstjänsten om en brand på Ica Kvantum i Munkebäck. När räddningstjänsten anlände till platsen hade butiken utrymts.

– Det var en liten brand där. Den är släckt nu. Vi hjälper med att få ut rök nu, sa Peter Zetterlund, vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Även polisen var snabbt på plats.

– Det verkar ha varit en anlagd brand där någon tänt eld på toalettpappersrullar, sa Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Butiken höll stängt

Icahandlare Per Collins berättar att det var inne i butiken, i anslutning till toalettpappersavdelningen, som det brann.

– Vi utrymde butiken enligt alla regler och fick beröm av räddningstjänsten för det. Nu håller vi stängt och städar. Vi hoppas kunna öppna igen så snart som möjligt, sa han.

Strax efter 18.30 kunde butiken öppna igen.

Per Collins säger att det handlade om en mindre brand, och det är första gången som något liknande inträffat i butiken.

Anders Lundblad, stabschef vid räddningstjänsten Storgöteborg, bekräftar att det är i butiksdelen som det brunnit, men vill inte säga något om brandorsaken.

– Vi på räddningstjänsten uttalar inte oss om brandorsaker, sa han.

Polisen har ännu inte lyckats grips någon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.