"Hyresvärden måste betala tillbaka"

ANNONS
|

I dagens GP berättade vi om vuxna och barn som blivit sjuka av att bo i fuktskadade lägenheter. När renoveringen väl påbörjats på Atmosfärgatan, har fastighetsägaren Centerplan krävt full hyra. Trots att badrummet inte kan användas och surrande avfuktare ger olidlig värme, dålig luft och mycket höga elräkningar.

Göran Moberg, chefsförhandlare på Hyresgästföreningen, tycker det är oacceptabelt:

- Hyresvärden måste absolut betala tillbaka hyra för undermåliga lägenheter. Hyresgästerna med avfuktare kan också kräva full ersättning för extra hushållsel, säger Göran Moberg.

Generellt brukar ombyggnad av badrum ta mellan fyra och sex veckor. Under tiden ska hyresvärden ordna evakueringslägenhet eller tillfälliga badrum och toaletter i närheten av bostaden.

ANNONS

Normalt brukar hyresgästen slippa betala minst en månadshyra under den tid badrummet inte går att utnyttja på grund av ombyggnad.

Elräkningen, som kan rusa i höjden med avfuktare som står på dygnet runt, ska betalas av fastighetsägaren.

- Centerplans hyror i Bergsjön är fortfarande en öppen fråga efter vårens rabalder om mögelskadade lägenheter. Vår inspektion i början av december visar att lekplatserna har förbättrats och yttertaken håller på att bytas ut. Men vid nästa besiktning måste vi också in och titta i några lägenheter, säger Göran Moberg.

ANNONS