Hyresgäster utan vatten efter läcka

Flera hyresgäster i Backa har varit utan vatten flera timmar under lördagen efter en läcka. I nuläget finns ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat.

ANNONS
|

Under lördagsförmiddagen märkte flera av Poseidons hyresgäster längs med Hjalmar Bergmans gata och Blendas gata i Backa av lågt vattentryck. När bostadsbolaget kontaktades visade det sig att ett vattenrör i en undercentral gått sönder.

– Vi fick reda på det här under dagen och man har inte kunnat laga på plats för att man behöver gräva. Vi börjar gräva nu under kvällen, säger Linda Thorsson, informationschef på Poseidon.

I nuläget finns ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat. Under tiden får de uppskattningsvis 100 hushållen hämta vatten i tvättstugorna.

– I nuläget är våning två och tre helt utan vatten, men det är väldigt svårt att uppskatta hur lång tid det här kommer ta, säger hon.

ANNONS

Vid 22-tiden var hyresgästerna fortfarande utan vatten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS