Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Husvagnar ockuperade Lilleby camping

Kronofogden och polisen tömde på förmiddagen Lilleby camping på cirka 35 husvagnar.

- Det är i första hand 13 av husvagnsägarna som vi skall avhysa, säger Maria Lunneblad som var förrättningsman på campingen.

Förra onsdagen fick campingägarna Magnus Larsson och Fredrik Mattsson veta att några dragit ned ett staket och sedan ställt upp sina husvagnar på campingen.

- Vi har varit med om det här förut, för två år sedan. Jag skulle önska att man kunde förstå dem. För då skulle det kanske gå att göra någonting tillsammans. För hur svårt kan det vara? undrar Magnus Larsson.

Samtliga vagnar och bilar som stod på campingen hade engelska registreringsnummer. Passen och identitetshandlingarna som de fick visa för kronofogden var också brittiska.

På en av bilarna stod företagsnamnet Drive Master Paving. Företaget har sin hemadress i Kent i sydöstra England och jobbar enligt sin hemsida med mark- och trädgårdsarbeten. På hemsidan har man ett särskilt kontaktnummer i Sverige.

- Det här är en mycket lugn avhysning, säger Maria Lunneblad.

I vår har kronofogden fått verkställa cirka en avhysning i veckan.

Det var till och med någon av dem som stod vid sin husvagn och frågade:

- Do you want money?

Och han hade i handen de 600 kronor som avhysningen kostar. Tjänstemän på kronofogden sade att de kände igen flera familjer från tidigare handräckningar.

Efter en och en halv timma var samtliga cirka 35 husvagnar och bilar borta från campingplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.