Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hushåll var utan vatten efter vattenläcka

Flera hushåll i centrala Göteborg saknade vatten under onsdagen efter att en vattenläcka uppstått under natten. Kommunen arbetade på plats, men parkerade bilar på gatan försenade lagningen. Men vid lunchitd var läckan lagad och alla drabbade hade åter vatten.

Det är flera hushåll på Brunnsgatan, Seminariegatan, Västergatan och Övre Husargatan som blev utan vatten under onsdagen då kommunen tvingades stänga av vattnet på grund av en vattenläcka. Men exakt hur många hushåll som är drabbades är oklart.

– De som bor i det kvarteret som är innanför den fyrkanten är utan vatten, sa Sven Särnberatt, vid Kretslopp och vattens driftcentral.

Vattenläckan, som var i höjd med Övre Husargatan 18, ska ha uppstått vid 03-tiden natten till onsdagen.

– Den informationen jag fick i morse var att det var en kraftig vattenläcka och att vi var tvungna att stänga av vattnet akut, berättade Tommy Ekblad, enhetschef vid ledningsnätet för vatten på Kretslopp och vatten vid Göteborgs stad.

Kommunen arbetade med att åtgärda läckan under dagen. Under tiden kunde dricksvatten hämtas i en vattenpost vid Övre Husargatan 32.

Parkerade bilar förhindrar arbetet

När läckan upptäcktes stod flera bilar parkerade över ledningen. Kommunen gick därför ut med en uppmaning till personer i området som har fordon stående längs Övre Husargatan 8 till 20 att flytta dem, då de hindrade åtkomsten till läckan.

– Det gick inte att börja gräva inatt för att det stod bilar i vägen, sa Sven Särnberatt.

Enligt Tommy Ekblad blev arbetet fördröjt på grund av parkerade bilar.

– Det blev en fördröjning eftersom vi inte fick bort bilarna. Vi måste ha tillstånd från polis för att få flytta på bilar när vi inte nått ägare, sa han.

Men strax därefter var vattenläckan lagad och vid lunchtid hade alla drabbade vatten igen.

– Nu ska allt vara normalt, säger Tommy Ekblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.