Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hundratals hotbrev över hela landet

Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet.

- Det är ett idogt polisarbete som ligger bakom att vi kom fram till den här personen, säger Anders Sandholm, kommissarie vid grova brottsroteln i Göteborg.

Det var i förra veckan som den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat ett stort antal hotbrev till både kända och okända personer. Flera brev handlar om rena döds- och våldtäktshot. Han har också utgett sig för att vara det moderata kommunalrådet Jonas Ransgård som skickat breven, vilket gör brottet extra allvarligt.

När GP talade med honom i går sade han att han har erkänt allt för polisen. Något som även Sandholm bekräftar.

- De brott han är delgiven för, olaga hot, har han erkänt. Men det finns ett antal brottspunkter som jag inte vill gå in på eftersom utredningen fortsätter.

Hur många brev det handlar om vill inte Anders Sandholm säga. Enligt uppgifter till GP kan det röra sig om hundratals brev med varierande innehåll och ton.

- Det finns anledning för oss att tro att det finns fler målsäganden i det här ärendet. Det är en omfattande utredning och det handlar inte bara om Göteborg, utan det är spritt över landet, säger Anders Sandholm.

Är ni säkra på att det är rätt person även om han har erkänt?

- Nu är du inne på sådant jag inte vill prata om, säger Anders Sandholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.