Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lucia hittades efter idogt sökande av allmänheten.
Lucia hittades efter idogt sökande av allmänheten.

Hunden Lucia skrämdes av raketer och flydde – hittades efter stort sökande

På onsdagskvällen flydde hunden Lucia från sina ägare efter att raketer avfyrades i närheten av henne. Sedan dess har hundratals privatpersoner letat efter hunden som nu är hittad.
– Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att folk skulle vara ute i dygn och leta efter henne, säger hundägaren Ingrid Kraappa.

Det var under en promenad i Majorna under onsdagen som de dånande raketerna skrämde iväg den skotträdda mastiffblandningen Lucia. Hon slet av sig kopplet och sprang iväg i januarimörkret. En och en halv timma senare ska hon enligt en polisanmälan ha blivit påkörd i Gnistängstunneln och sprungit vidare.

Därefter har hon setts av vittnen i både Fiskebäck och Långedrag och på torsdagskvällen hittades hon på Rösö, i anslutning till Eskils kanal.

– Hon är välbehållen med en liten skada i tassen och ska nu köras till veterinären, säger Ingrid Kraappa.

LÄS MER: De flyr Göteborg varje nyår – för hunden Tyras skull

Lucias försvinnande har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier där Ingrid Kraappas inlägg om försvinnandet har delats flitigt. Hon berättar att minst hundra personer har deltagit i sökandet efter att hon publicerade inlägget.

– Stöttningen från samhället har varit helt otroligt. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att folk skulle vara ute i dygn och leta efter henne, säger hon.

”Helt mållös”

Hon beskriver de senaste dygnen som extremt påfrestande men att engagemanget från samhället har underlättat.

– Människor som jag inte känner har plockat upp mig och kört till ställen för att leta, jag är helt mållös, säger hon.

Ingrid Kraappa och familjen valde att fira jul och nyår på landstället på grund av Lucias rädsla för smällare och raketer. Nu hoppas hon folk slutar att avfyra raketer.

– Min vädjan är att folk slutar smälla smällare och raketer. Fortsätter de med det kommer hon fortsätta att rymma, säger Ingrid Kraappa.

LÄS MER: Polisen om de otillåtna fyrverkerierna: ”Spårar ur”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.