Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hunden Bullen när han återförenades med sin familj. Här med Linnéa, dottern i familjen. Bild: Privat
Hunden Bullen när han återförenades med sin familj. Här med Linnéa, dottern i familjen. Bild: Privat

Hunden Bullen återfunnen

Leila Berntssons hund Bullen blev stulen under tisdagen när hon besökte en butik. På onsdagseftermiddagen hörde mannen som tagit honom själv av sig till Leila.
– Nästa gång promenerar jag ensam till affären, säger hon.

Det var strax efter klockan 13 under tisdagen som Leila Berntsson snabbt skulle springa in i en hälsobutik på Bangatan i Majorna för att köpa vitaminer. Med sig hade hon sin dvärgschnauzer Bullen som hon knöt fast en bit bort från butiken, men såg till att hon hade uppsikt över hunden.

– Jag satte honom så att jag hade koll genom fönstret och satte kopplet högt upp så att jag skulle se det, sa Leila Berntsson till GP på tisdagskvällen.

Ägaren Leila Berntsson. . Bild: Privat
Ägaren Leila Berntsson. . Bild: Privat

Hon blev kvar i butiken en stund och pratade med ägaren, men slängde hela tiden ett öga ut genom fönstret mot Bullen. Men när hon kommer ut från butiken var han borta.

Man tog hunden och gick

Leila Berntsson frågade några killar som satt på en bänk i närheten om de sett Bullen. De svarar att en man som satt och drack öl på en bänk i närheten tog hunden och gick i väg.

– Det känns fruktansvärt, men jag kan inte bryta ihop nu. Jag tänkte att det är bara att lösa det. Men sen kände jag enorm skuld såklart, sa hon.

Av killarna fick hon ett signalement på mannen och Leila Berntsson kontaktade genast polisen, och sprang sedan och hämtade sin cykel och börjar cykla runt i området och leta . Hon lade sedan ut en efterlysning efter Bullen på Facebook.

En intensiv jakt efter mannen startade. Leila Berntsson fick även kontakt med en person som arbetade i en djuraffär i Linné och som uppgav att mannen varit inne i affären med Bullen och handlat bland annat köpt ett koppel och djurmat.

– Han reagerade på att mannen kallade hunden Agda när det var en hane. Han blev misstänksam och reflekterade över det. Men då känns det i alla fall som att mannen är snäll mot Bullen.

Spanade efter mannen

Flera personer ska sedan ha känt igen mannen efter det kopplet han köpte till Bullen, ett blått med vita tassar på. Under kvällen ska mannen ha setts kliva av spårvagnen vid Kapellplatsen och Leila Berntsson befinner sig just nu i området kring Vasa med familj och vänner som tillsammans letar efter Bullen.

– Att vi har någon på spåren känns bra, så vi är runt i Vasastaden och spanar just nu.

Leila gjorde även en polisanmälan.

– Vi har letat runt Stigberget men inte hittat något, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Lämnade tillbaka på onsdagen

På onsdagskvällen nåddes GP av beskedet att Bullen var tillbaka hos sin ägare Leila Berntsson. Personen som tog med sig Bullen utanför butiken hörde själv av sig

– Han ringde själv och ville lämna tillbaka Bullen.

Vid 15-tiden åkte Leila och hämtade tillbaka sin hund. Bullen var då på gott humör.

– Jag tror att han ändå haft det bra. Han fick både mat och godis när han var borta.

Varför personen fick för sig att ta Bullen vet inte Leila, för henne är händelsen nu överspelad. Vad som händer nu får polisen avgöra.

Hon kommer inte lämna Bullen utan uppsikt igen.

– Det här gör jag aldrig om igen. Nästa gång promenerar jag ensam till affären, säger Leila.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.