Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hunden Boss stals i mataffären

Hunden Boss,11, stals vid Hemköp i centrala Göteborg. Efter ett panikartat dygn hittade husse Pertti Leino, 66, sin hund igen. Nu åtalas den fräcka hundtjuven.

Det var den sjunde september i fjol som Boss stals vid Hemköp på Linnégatan i Göteborg. Husse Pertti Leino var där för att handla korvbröd och band i vanlig ordning fast hunden vid ingången. När han kom ut igen var Boss spårlöst försvunnen. Pertti Leino fick panik och rusade in i butiken efter personalen. Först trodde han att han hade bundit Boss dåligt och att han hade slitit sig.

– Jag tänkte bara "var är han? Hade jag inte med mig hunden i dag?" säger han.

Pertti Leino och personalen letade överallt – i butiken och på inne lagret. Men ingen Boss syntes till.

– Det var så overkligt, säger han.

Till slut förstod Pertti Leino att någon hade tagit hunden. Och den natten sov han inte mycket. Boss var beroende av mediciner och skulle dö efter tre-fyra dagar om han inte tog dem.

– Det var fruktansvärt, jag var helt lamslagen. Jag visste ju att han inte överlever utan sina mediciner, säger han.

Boss var borta i nästan ett dygn innan Pertti Leino hittade honom. Han efterlystes via Missing Dog, som spreds snabbt i sociala medier. Dagen efter fick de in ett tips om att någon hade sett en liknande hund vid Backaplan. Pertti Leino åkte direkt dit med sin fru. Väl där skymtade de Boss med en annan man. Pertti Leino hoppade ut ur bilen och sprang fram till Boss och tog tillbaka honom igen.

– Vi blev så fantastiskt glada, jag och min fru. Och Boss också, säger han.

På fredagen åtalades en man i 50-årsåldern för hundstölden.

I oktober blev Boss sjukare och paret Leino beslutade därför att avliva honom.

– Det känns jätteviktigt att han kom tillbaka så att han fick ett värdigt avslut. Han somnade in i mina armar, säger Pertti Leino.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.