Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Stina Svensson (Fi) och Anneli Hulthén (S).

Hulthén: Viktigt fortsätta arbetet

S, MP, V och FI i Göteborg uttrycker deltagande med offer och anhöriga och lovar fortsätta arbeta för respekt för människors olikheter.

Ledande företrädare för S, MP, V och FI samlades på söndagen bakom ett gemensamt uttalande angående attentaten i Köpenhamn.

"Vi vill uttrycka vårt djupa deltagande med offer och anhöriga för terrordåden i Köpenhamn. Attentaten är inte bara ett angrepp på enskilda människor utan även på det öppna demokratiska samhället och de mänskliga rättigheterna. Religionsfrihet och yttrandefrihet måste garanteras och antisemitism måste bekämpas var den än visar sig. Vi kommer att fortsätta arbeta för en ökad respekt för människors olikheter, för samhällets mångfald och demokratiska grundvärderingar", säger Anneli Hulthén (S) kommunstyrelsens ordförande, Ulf Kamne (MP) kommunalråd, Daniel Bernmar (V) kommunalråd, och Stina Svensson (FI) gruppledare.

Anneli Hulthén (S), kommunstyrelsens ordförande, betonar att Göteborg Stad har kommunalråd med ansvar för mänskliga rättigheter och demokratifrågor.

- Det gäller också att fortsätta arbeta med civila och frivilliga organisationer. Det är mycket viktigt för Göteborg att vi har ett interreligiöst råd.

- Det viktiga är nu att hålla i och hålla ut i det arbete som startats och pågår för religionsfrihet och yttrandefrihet. Det viktiga är inte fylla på paletten av åtgärder, säger Anneli Hulthén som på söndagseftermiddagen ska träffa Georg Braun, ordförande i judiska församlingen i Göteborg.

- Vi ska samtala för att se om det är något mer vi kan göra tillsammans, säger Anneli Hulthén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.