Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hotfull affisch mot Västlänken

Anneli Hulthén (S) och Jonas Ransgård (M) i förarhytten på ett tåg i en brinnande tunnel. Så ser affischen ut som medlemmar i nätverket Stoppa Västlänken nu! satte upp på Gustaf Adolfs torg på söndagen.

- Det är osmakligt och obehagligt, här har man passerat en gräns för vad som är acceptabelt. Många som följer debatten har reagerat mot detta, säger Gabriel Lindh (MP) och samordnare för nätverket Ja till trängselskatt.

Läs också: Reklam för miljoner för Västlänken

Läs också: Snabbguide – Västlänken på 90 sekunder

Över hundra personer gillade bilden på affischen på Facebook.

Mats Lövgren, samordnare för Stoppa Västlänken nu! har först inte sett detaljerna i affischen eftersom han inte själv varit med i söndagens affischering.

- Jag kan inte ta ansvar för vad enskilda individer gör. Men det står i vårt regelverk att vi aldrig tillåter personangrepp.

Efter att ha studerat bilden på affischen ringer han upp igen.

- Bilden är osmaklig, det är ingenting som vi ställer oss bakom. Den gynnar inte vår sak. Det är mycket känslor i den här frågan och jag tror inte att de som gjorde affischen menar att hota politikerna, det handlar nog om symbolik.

Idén om en "skyltsöndag" dök upp på ett möte och för att uppmuntra till kreativitet utlystes en tävling. Bidragen ska gås igenom efteråt.

- Affischen med det brinnande tåget kommer att diskvalificeras. Vi arbetar med fakta och inte med osmakliga bilder, säger Mats Lövgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.