Göteborgs Moské vid Ramberget.  Bild Stefan Berg
Göteborgs Moské vid Ramberget. Bild Stefan Berg Bild: Stefan Berg

Hotbrev skickat till Göteborgs moské

Personalen på Göteborgs moské har mottagit hotbrev. I brevet fanns ett vitt pulver. Enligt polisen är brevet det andra på kort tid som skickats till olika moskéer i Göteborg.

ANNONS
|

Polisen har fått in en anmälan om olaga hot mot moskén på Myntgatan i Göteborg.

Personalen på moskén har mottagit ett brev innehållandes ett vitt pulver.

– Vi har skickat patruller till platsen för att se om något brott har begåtts, för att säkra platsen utifrån potentiell fara och för att säkra bevis, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

Undersöker samma gärningsman

Enligt polisen har liknande hot förekommit på senare tid på flera platser i landet.

I förra veckan skickades polisens bombskyddsgrupp till en moské i Malmöområdet Jägersro efter att ett brev med vitt pulver skickats dit.

Pulvret visade sig sedan vara ofarligt.

ANNONS

Även Eskilstuna Stora Moské fick i förra veckan hotbrev med pulver i, enligt Eskilstuna-Kuriren.

– Det är flera moskéer som drabbats de senaste dagarna. Enligt anmälan så är det fler moskéer i landet som fått liknande hot emot sig vilket är en anledning att undersöka om det rör sig om samma gärningsmän, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

Andra hotet mot göteborgsmoskéer på kort tid

I helgen fick också Nasirmoskén i Högsbohöjd ett liknande hotbrev med pulver i.

– Jag kan inte uttala mig på grund av förundersökningssekretess utan hänvisar till åklagare, säger Teresia Lagnefors på demokrati- och hatbrottsgruppen vid Göteborgspolisen.

Polisen uppmanar nu till aktsamhet eftersom både hot och vandaliseringar ökat mot religiösa trossamfund på senare tid.

– Det är en av anledningarna till att vi kommunicerar ut det, för att sprida budskapet att man bör ta sig i akt och vara lite mer försiktig, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS