Hot riktat mot gymnasieskola i Göteborg

En person har gripits efter att ha riktat hot mot en skola i Göteborg. Enligt polisen uppgav en elev att han skulle ha placerat ett farligt föremål eller bomb i skolan. Nationella bombskyddet informerades.

ANNONS
|

Det var under torsdagen som en elev på en gymnasieskola i Göteborg uttalade ett hot mot skolan och dess personal. Eleven ska ha uppgett att han hade placerat ett farligt föremål eller en bomb i skolan.

– Det är en elev som uttalat hot mot skolan och dess personal och uppger att det ska finnas en bomb eller ett föremål på skolan. Enligt uppgifter till oss ska han ha sagt detta till personal på skolan, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Nationella bombskyddet informerades och polisen åkte till skolan för att identifiera eleven. Han hittades snabbt och blev gripen. Polisen har dock inte hittat något farligt föremål och polisinsatsen på skolan är avslutad.

ANNONS

– Han greps på skolan. Vi har kontrollerat uppgifterna som han lämnat, men inte hittat något föremål. Bedömningen är att det inte finns något föremål, säger Anna Göransson.

Eleven misstänks för olaga hot mot grupp. Han misstänks även för narkotikabruk genom eget bruk och togs med för provtagning.

Insatsen på skolan pågick under ungefär en timme.

– Stämningen på skolan ska vara bra och trygg, säger Anna Göransson.

ANNONS