Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hot mot polisstation

Insatsstyrkan bevakade under fredagen polisstationen vid Stampgatan i centrala Göteborg. Anledningen är att en man under ett telefonsamtal till stationen ska ha uttryckt ett allvarligt hot.
– Han blev väldigt arg under samtalet och uttryckte innan han lade på luren att han skulle komma och skjuta, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Insatsen inleddes vid 13-tiden på fredagen.

Utanför byggnaden befann sig under fredagseftermiddagen tungt beväpnade poliser från polisens insatsstyrka.

Polisen meddelade sedan att insatsen inleddes på grund av att en man som sedan tidigare är känd av myndigheten via telefon ringt in ett hot.

Den aktuella polisstationen är väl känd för allmänheten då det är där man ansöker om och hämtar ut pass. Expeditionen är öppen och människor går in och ut. Insatsstyrkans närvaro väckte viss uppmärksamhet.

– Vi ser åtminstone tre poliser beväpnade med förstärkningsvapen. Man står här och bevakar byggnaden, berättade GP:s reporter på plats.

"Ingen aning vad det handlar om"

Personer som befann sig inne på passexpeditionen berättade under insatsen att de varken hade hört eller sett något ovanligt hända där inne.

– Jag vet inget mer än att det står poliser med stora vapen utanför. Jag har ingen aning om vad det handlar om, sa en kvinna som skulle ansöka om ett nytt pass.

Vid 16-tiden avslutades bevakningen utanför passexpeditionerna då de stängde för dagen.

Samtidigt som polisen bevakade polisstationen letade andra patruller efter en mannen som misstänks ha levererat hotet.

Han hittades alltså senare och kommer nu att förhöras av polisen och delges misstanke om olaga hot mot grupp.

– Anledningen till att vi bevakade stationen är att mannen är känd av polisen sedan tidigare. Då vi inte visste var han befann sig så hade vi personal på plats fram tills dess att vi lyckades lokalisera honom, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.