Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hos Poseidon är kalla kriget hur kul som helst

Under lördagseftermiddagen fick Poseidon sällskap av ett trettiotal badsugna göteborgare. Det var dags för årets stora vattenkrig.

Arrangörerna till den blöta sammandrabbningen Jimmy Niklasson, Johnny Käkelä och Joel Hegg gjorde entré på Götaplatsen i limousin. Med sig hade de gummibåt och ett tiotal vattenvapen.

– Det här är ett sätt att samla folk i alla åldrar som inte känner varandra för att ha en kul stund ihop, säger Jimmy Niklasson.

Ett trettiotal personer hade rustat sig med hinkar, gevär, pistoler och badballonger. Såväl barnfamiljer som tonåringar gav sig in i den fuktiga kampen. Några teaterbesökare i Stadsteaterns foajé drog sig närmare väggen. Särskilt vattengevären hade en lång räckvidd, vilket även GP:s utsända fick känna på.

Förra året var vattenkriget enormt populärt. Drygt 1 000 personer badade då i Poseidon. Enligt Facebook-evenemanget skulle 5 300 personer dyka upp i år, men när det sedan var upp till bevis fegade många ur. Det kyliga vädret avskräckte nog.

Till förra årets evenemang dök polisen upp, men på lördagen syntes den inte till när GP var på Götaplatsen. Arrangörerna har inte bett om något tillstånd för kriget.

– Det är lättare att be om ursäkt än om lov, säger Jimmy Niklasson innan han dyker ner i fontänen igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.