Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hoppade från andra våningen

En brand startade i ett flerfamiljshus på Madängsgatan på söndagsnatten. En man skadades allvarligt sedan han hoppat från andra våningen.
Larmet kom till räddningstjänsten strax innan klockan 5. En brand hade startat i en lägenhet i ett bostadshus vid korsningen Madängsgatan och Tunnbindaregatan i Brämaregården på Hisingen. Enligt uppgift möttes räddningstjänstens personal av att människor stod och skrek i sina fönster, hotade av elden.
- Det var en tämligen intensiv brand under en period och vi hade en stor styrka på plats, säger Bosse Holmlund, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern fick föras till Sahlgrenska respektive Östra sjukhuset, sedan de hoppat från andra respektive tredje våningen på landshövdingshuset. Båda uppges bland annat ha benskador och rökskador. Mannens skador ska vara allvarliga medan kvinnan ska vara lindrigt skadad. Ytterligare 10 personer fick evakueras.

- Branden startade på andra våningen och spred sig sedan upp till tredje våning via husets bjälklager. Det var även rökutveckling i vindsutrymmet, säger Bosse Holmlund.

Strax efter klockan 8 hade branden släckts men närmare 20 brandmän var kvar på platsen för eftersläcka eventuell glöd i husets träbalkar. Under eftermiddagens första timmar kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Två lägenheter är helt utbrända. Orsaken till branden är ännu oklar. Polisens tekniker kommer att påbörja undersökningen av platsen senast under måndag förmiddag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.