Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Engberg och GP:s Helené Furness och Måns Langhjelm.

Hon vann GP:s bildtävling

Ett spontant spökast ute i Kosterskärgården av sonen Erik fångades på bild i precis rätt ögonblick. Möt Johanna Engberg, kvinnan bakom årets vinnare i GP:s bildtävling.

Grattis Johanna Engberg, vinnare av GP:s bildtävling och ny ägare av en iPad mini som är laddad med tre månaders eGP-prenumeration! Hur kom bilden till?

– Vi var ute och åkte båt förra sommaren och stannade till vid en ö bredvid Ursholmen i Kosterskärgården och min son Erik ville fiska. Jag höll på att ta fram kaffe just då, men passade på att ta några bilder, säger hon.

Se vinnarbilden: Instagram

Hundratals bilder strömmade in till tävlingen med temat Glädje, men just denna var den som föll juryn bäst i smaken. Juryns motivering lyder:

"Glädjeskutt. Glädje och frihet i kropp och själ. När man ser bilden känner man direkt den där lugna, varma formen av glädje. Svensk sommar och första kastet med spöt, en lite lätt brunbränd lintott och i bakgrunden en segelbåt, lyckan i ett nötskal – glädje i sommaren."

På vinnarbilden ser det ut som att sonen Erik svävar i luften precis i kastögonblicket, men Johanna Engberg säger att ingenting var arrangerat från fotografens sida.

– Det var ju kul att han hoppade just då, det var en kraftansträngning för att han skulle orka kasta fiskespöet.

Just Kosterskärgården där bilden är tagen har en speciell plats i Johanna Engbergs hjärta. Semestern börjar nu på lördag, och planerna är redan klara.

– Vi kommer att åka runt i skärgården. Jag älskar Bohuslän, där är det vackert året om.

Under sommaren välkomnar GP också läsarbilder på Instagram med hashtagen #gpsommar. Se alla sommarbilder här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.