Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hon blev vittne till rånet: "Overkligt"

Flera personer blev vittnen till när flera beväpnade rånare slog till mot en butik i Angered på lördagen. Karin Bergsten var och handlade med sina båda söner när hon såg en man stå utanför med ett vapen. – Det var så overkligt så jag trodde det var en filminspelning, säger Karin till GP.

Larmet om rånet mot telebutiken på Angereds torg kom vid 12.45 på lördagen, och samtidigt befann sig Karin Bergman med sönerna Leo, 10, och Sam, 7, i butiken snett över. 

– Plötsligt såg vi att folk kom springande ute i korridoren. Jag gick ut för att titta och ser då en man som stod med ett vapen. Det var så overkligt så jag trodde det var en filminspelning, säger Karin.

LÄS MER: Väpnat rån i köpcentrum i Göteborg: "Totalt kaos här"

Men så kom en kvinna med sitt barn springande in till butiken där Karin och hennes söner var.

– Hon grät, och då förstod vi att det var på riktigt. Kvinnan berättade att hon hade varit inne i butiken för att köpa en laddare när hon plötsligt fick en hand på sin axel och någon säger till henne att lägga sig ner.

"Svårt att ta in"

Rånarna ska sedan ha sagt till kvinnan att gå ut från butiken, berättar Karin, som sedan sedan höll kvinnan sällskap tills rånarna försvunnit från platsen. 

Hann dina söner bli rädda?

– Nej, de var lite som med mig, att det var svårt att ta in. 

Ett annat vittne berättar för Göteborgs-Posten att hon befann sig med flera familjemedlemmar inne på en restaurang mittemot telebutiken när rånarna slog till.

– Jag såg rånaren stå utanför butiken med vad som såg ut att vara en AK47:a, ett automatvapen. Han hade svart keps, svart skidluva över näsan, svart jacka med luva, svarta byxor och skor.

"Skydda era barn"

Vittnet berättar sedan hur personalen restaurangen ska ha ropat "Skydda era barn".

– Då sprang vi och utanför såg vi vad som såg ut att vara en flyktbil som en av rånarna måste åkt därifrån med, säger vittnet.

– Sedan såg vi en springa mot Angereds arena. 

Vittnet berättar att det var flera barn inne på restaurangen.

– En familjemedlem är i 12-årsåldern, och han ser ju det här nu spelas upp om och om igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.