Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hjälp oss kartlägga magiska minuten

Vi vill veta vad du gör klockan 12.12 i dag 12/12! Ta en bild och skicka den direkt till [email protected]. Fotona kommer att publiceras i ett galleri på gp.se. Ingen ersättning utgår för bilderna. Däremot utgår ersättning för nyhetsbilder som publiceras i det vanliga nyhetsflödet på gp.se.

Fanny Folmer och Johan Carlund vet exakt vad de ska göra vid det magiska klockslaget. Deras döttrar Wilma och Ronja är födda 09-09-09 och 11-11-11. Klockan 12.12 i dag är barnen brudnäbbar när föräldrarna gifter sig.

- Det fanns inget planerat datum för när döttrarna skulle födas, men vi sade att om Ronja föds 111111 måste vi gifta oss 121212 och så blev det så, säger Fanny och skrattar.

Arne Wiig är doktor i religionsvetenskap med ett särskilt intresse för symbolik. Han säger att det alltid funnits ett stort intresse kring siffrors betydelse, särskilt förr i tiden. Jesus lärjungar var 12, men när Judas förrådde Jesus blev det bara 11 kvar. Det betyder att 12 ett mycket bra nummer medan 11 är negativt, om man nu vill tolka det på det sättet, menar Arne Wiig.

- 12 kan ses som fullkomligt, komplett, totalt i någon mening. Så det är ett starkt tal, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.