Hisingsbron, som invigdes i början av maj, stängs måndagen den 20 september mot tisdagen den 21 september mellan klockan 02.30-04.00.
Bron stängs för all trafik, även sjöfart och gång- och cykeltrafik.
– Vi gör en justering av lyftspannets upplagskonstruktion, alltså den öppningsbara delen av bron, säger projektchefen Mikael Nummedal.
Vissa fel har åtgärdats
Innan invigningen upptäcktes deformationer inne i lyftspannet – den del av bron som öppnar sig när båttrafik passerar. Bland annat rörde det sig om bucklor och svetsfel.
Men trots att det nu har gått flera månader är felen inte helt åtgärdade.
– Det finns två delar i lyftspannet. Dels bucklorna som upptäckts och svetsfel. Den första delen har vi inte löst än, men svetsfelen har entreprenörerna åtgärdat på ett effektivt sätt.
När reparationen av bucklorna blir av är fortfarande ovisst.
– Det pågår en projektering för att hitta en optimal lösning för den åtgärden.
Kommer stängas helt igen
Under hösten och vinter väntas Hisingsbron vara helt stängd vid några tillfällen nattetid för olika brojusteringar. Exakta datum är inte helt bestämt än.
Hur många gånger har ni stängt bron sedan invigningen?
– Bron har inte varit helt stängts för vägtrafik sedan vi öppnade bron för trafik den 9:e maj, förutom vid invigningen den 5 september. Enskilda körfält har varit stängda tidvis, men trafiken har kunnat rulla på ändå, säger Mikael Nummedal.
Målet var att bron skulle ha varit helt lagad innan sommaren. Prognosen sköts upp till mitten av oktober, men inte heller det datumet kommer gå att hålla.
– Vi kommer att behöva mer tid. Jag vill dock inte ge någon prognos för när den väntas vara helt reparerad, säger han.
Vad har lagningarna kostat er hittills?
– Vi har inte sammanställt det ännu, säger Mikael Nummedal.
LÄS MER: Därför har Hisingsbron fastnat flera gånger efter invigningen
LÄS MER: Hisingsbron öppnar på söndag – men kräver förstärkningar
LÄS MER: Hisingsbrons invigning kan försenas – ett helt år
LÄS MER: Hisingsbrons öppning kan skjutas upp – allvarligt fel har hittats
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.