Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Hiphopfestivalen Biskop Calling intog Biskopsgården

Påskafton firades med en hiphopfestival i Biskopsgården. Dragplåster var stjärnan Cherrie från Stockholm.
– Jag har alltid önskat att det ska vara en stor festival här, säger Noah Gawdon, 17.

Under påskaftonskvällen vallfärdades ungdomar från hela stan till Vårvindens fritidsgård i Biskopsgården. Anledningen var Biskop Calling, en hiphopfestival där ungdomar själva varit med och planerat upplägget.

– Det enda man hör om förorten är negativa saker, att det skjuts mycket och att folk är våldsamma. Men det är inte så det ser ut, jag känner mig trygg här. Därför ville vi göra något positivt här i Biskopsgården, säger Noah Gawdon, som varit med och planerat festivalen.

Lokala förmågor

Under kvällen uppträdde en rad lokala förmågor. På scen stod bland annat hiphop- och RnB- artisten Stella Tejos, mer känd som Stella Andromeda, från Kortedala.

– Jag tycker att det är fantastiskt bra att det ordnas en festival här. Jag tror det kan öppna upp många dörrar, säger hon.

Hiphopfestivalen Biskop Calling var gratis för besökare och riktade sig till ungdomar i åldern 13 till 19 år. Kvällens dragplåster var den internationellt hyllade artisten Sherihan Abdulle, mer känd som Cherrie, som bland annat prisats på Grammisgalan och P3 guld.

Förutom musik bjöds det på allt ifrån poesi och dans till godisregn på scen. Under kvällen fanns även matförsäljning och en freeshop med kläder.

LÄS MER: Biskop Calling är början på någonting nytt

Ungdomarnas idé

Festivalen kunde arrangeras med hjälp av pengar från Västra Hisingens medborgarbudget 2017.

– Det var en idé från ungdomarna själva, de hade som önskemål att det skulle arrangeras en hiphopfestival, säger Adam "Momo" Alaraj, fritidsledare på Vårvindens fritidsgård.

Planer på en festival fanns redan från idrottsföreningen Cruz azuls håll och ett samarbete inleddes.

– Vi vill sätta Biskopsgården på kartan på ett positivt sätt. Vi som arbetar med idrott och med kultur kan få staden att hålla ihop, säger Tito Rojas, ordförande i Cruz azul.

Andra medarrangörer till kvällens festival var Kultur 4ür Göteborg, Jordens Vänner, ABF, Hyresgästföreningen, Bo Bra i Biskopsgården och SDF Västra Hisingen. Förhoppningen är att det ska bli fler liknande tillställningar i Biskopsgården i framtiden.

– Vi hoppas att det blir något nästa år också, säger Adam Alaraj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.