Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mariette Hilmersson lämnar posten som vd för AB Framtiden. Martin Blixt tar över som tillförordnad vd.

Hilmersson lämnar Framtiden

Mariette Hilmersson lämnar posten som vd för bostadskoncernen Framtiden.  – Ibland måste man ta möjligheterna i flykten, säger hon.

I knappt tre år har Mariette Hilmersson varit vd för den kommunala bostadskoncernen som äger och förvaltar ungefär var fjärde bostad i kommunen. Den 1 februari nästa år tillträder hon som vd för Castellum Region Väst.
– Att som göteborgare få jobba i ett stort börsbolag med säte i Göteborg, det känns som en fantastisk möjlighet, säger hon.
I Framtidenkoncernen har hon helt och hållet jobbat med bostäder. På Castellum kommer det att handla om kommersiella lokaler och kontor.
– Så det blir ett helt annat uppdrag.
Hur känns det att lämna Framtiden?
– Just nu är det känslosamt. Jag har jobbat med många fantastiska människor och känner en viss stolthet över det vi håller på att göra. Vi är verkligen på rätt kurs och har tagit stora kliv mot att öka byggtakten.

Bättre efter krisen

Men det har inte varit helt enkelt alla gånger. I somras berättade GP om hur samtliga vd:ar i Framtidenkoncernen i ett brev riktade hård kritik mot hur stadsbyggnadskontoret skötte sitt uppdrag. Konkret handlade det om ett antal projekt där det kommunala bolaget och stadsbyggnadskontoret hade helt olika uppfattning om huruvida de var möjliga att genomföra med omedelbar verkan.
Med lite distans tycker Mariette Hilmersson att det som hände lagt grund till ett bättre samarbete.
– Det var en del friktion, ja det blev ju ett fruktansvärt liv, men nu har vi ett otroligt nära och bra samarbete. Jag upplever att de gör allt för att stötta Framtiden, så det har varit ett enormt bra gensvar.
Martin Blixt tar nu över som tillförordnad vd i AB Framtiden. Han kommer från posten som vd för Framtiden byggutveckling, det dotterbolag som skapats för att arbeta med koncernens nyproduktion.

Nyproduktion och renoveringar

Han beklagar att Mariette Hilmersson lämnar sitt uppdrag.
– Hon har drivit Framtiden starkt emot de mål som styrelsen har satt upp.
Vad innebär den här förändringen för dig?
– Jag har ju varit helt inriktad på att rigga bolaget för nyproduktion. Nu får jag ställa om till ett koncernperspektiv, men eftersom jag suttit i koncernledningen sedan jag kom till Framtiden så är jag relativt väl insatt, säger han.
Förutom ett starkt fokus på just nyproduktion handlar koncernens utmaningar bland annat om att renovera delar av fastighetsbeståndet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.