Marianne Fors, till vänster, och Gunilla Johansson handlade hos Zara Zetterquist.
Marianne Fors, till vänster, och Gunilla Johansson handlade hos Zara Zetterquist.

Het kommers i Majorna

ANNONS
|

Gunilla Johansson bor vid Karl Johans torg, en av de platser som lockade flest försäljare igår under "megaloppisen" i Majorna, Kungsladugård och Sandarna. Hon och väninnan Marianne Fors från Kålltorp hade varit i Azaleadalen och njutit av blomningen. Sen blev det en runda bland alla borden. En påse bullar fick det bli, och när kappan frestade för mycket fick Gunilla låna pengar av Marianne.

- Den är lite fläckig, men det går nog att tvätta bort. För 30 kronor får man chansa lite.

Det stora utbudet fick Gunilla Johansson att reflektera över alla prylar. Många har sänkt sina priser till några enstaka kronor bara för att bli av med sina grejer.

ANNONS

- Det är intressant att se hur folk köper på sig. Sen använder de det inte.

Zara Zetterquist som tröttnat på kappan var nöjd med sin dag.

- Jag har nog sålt tjugo saker och fått in 500 kronor.

Det mesta går för några tior. Linda Agebrand hade fått 1000 kronor för en cykelkärra, och det var högsta noteringen som GP snappade upp bland stånden.

Själv hade hon stålsatt sig.

- Jag försöker inte köpa något här. Målet är att bli av med grejer istället.

Det är fjärde året i rad som Hyresgästföreningen ordnar loppmarknad i området i samarbete med fastighetsägare, kommunen och Myrorna. Var och en sköter sin egen kommers, efteråt tar man med sina osålda prylar hem eller lägger dem i containrar som placerats ut.

Det vackra vädret lockade extra många deltagare i år. Hyresgästföreningen hade 400 soppåsar att dela ut till stånden men hade behövt minst tre gånger så många, berättade projektledaren Kim Weinehammar. Hon hade gått omkring hela dagen och informerat försäljarna om reglerna.

- Så nu har jag ont i fötterna.

ANNONS